PRO
BASS
PLAYER

UPIS JE U TOKU

PRO BASS PLAYER

UPIS JE U TOKU

Intenzivni kurs bas gitare „PRO BASS PLAYER“ je namenjen basistima koji žele da unaprede svoju tehniku sviranja, poboljšaju improvizaciju i sviranje bas gitare u različitim muzičkim žanrovima.
Kurs vodi Petar – Pera Krstajić, jedan od naših najuspešnijih basista u inostranstvu koji je diplomirao na prestižnom koledžu Berklee College of Music.

U okviru kursa predavač polaznicima prenosi svoja znanja i iskustva koje je stekao učeći od najboljih basista na svetu i svirajući sa eminentnim internacionalnim muzičarima.

Kurs se sastoji od individualnih časova i grupnih, interaktivnih radionica na kojima se svira i razgovara o bas gitari. Neke od tema koje se izučavaju na kursu su:

  • primena skala i arpeđa u bas linijama i solo deonicama
  • postizanje boljeg gruva
  • primena ideja u momentu sviranja
  • razumevanje prstoreda i najlakši način prilagođavanja zahtevnim deonicama
  • mogućnost sviranja sola preko jednog ili više akorada
  • tehnike
  • pozicije
  • muzički žanrovi
  • sviranje uživo i u studiju
  • prilagođavanje prilikom sviranja sa novim muzičarima

Profesori

Petar Pera Krstajć

Petar Pera Krstajć

Basista

Petar – Pera Krstajić je rođen u Beogradu 1995. godine. Bas gitaru je počeo da svira u muzičkoj školi Master Blaster a nastavio na džez odseku muzičke škole „Stanković“. Diplomirao je na Berklee College of Music u Bostonu kao stipendista tog koledža.

Za vreme studiranja imao je priliku da uči od legendarnih basista među kojima su John Patitucci, Victor Bailey, Victor Wooten, Gary Willis, Lincoln Goines, James Genus.
Istovremeno je profesionalno nastupao sa domaćim i inostranim muzičarima među kojima su David Binney, Terry Lyne Carrington, Tia Fuller, Vasil Hadžimanov, Marko Djordjević, David Fiuczynski, Bojan Z, Tim Miller, Darren Barrett. Krajem studija je na renomiranom međunarodnom takmičenju Six String Theory izabran za najboljeg basistu od strane žirija kojeg su činili John Patitucci, Dave Weckl, Nathan East, Tom Kennedy, Steve Lukather, Steve Vai i mnogo drugi.

Nakon završenih studija je živeo u Njujorku i Los Anđelesu i radio sa umetnicima kao što su David Grusin, Louis Cole, Logan Richardson, Anthony Fung, Josh Shpak, Damion Reed,
John Escreet.

Sa legendarnim gitaristom Li Ritenurom (Lee Ritenour) nastupao je širom sveta (Tokyo Blue Note, Shangai Blue Note, Beijing Blue Note, Yoshi’s, Iridium, Blues Alley).

Trenutno živi i radi u Los Anđelesu kao basista, studijski muzičar i muzički producent.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: +381 69 33 44 069