savremeno etno Pevanje

UPIS JE U TOKU

Uticaj evropske kulture na Srbiju u devetnaestom veku dovodi do pojave novog pristupa tradicionalnoj muzici. Kompozitori poput Mokranjca, Stankovića i mnogih drugih, koristili su narodne motive u svojim najčuvenijim delima. U to vreme se u narodnim ansamblima, pored tradicionalnih instrumenata, pojavljuju klasični instrumenti poput violine.

Pedesetih godina prošlog veka harmonika postaje neizostavna u orkestrima koji sviraju narodnu muziku. Danas je jedan od najzastupljenijh instrumenata u muzici balkanskih naroda. Iako se u školi harmonike pre svega izučavaju narodne pesme i kola upoznaćete se i sa melodijama koje su nastale na različitim kontinentima, poput valcera, tanga i polke.

Kroz interesantne primere, naučićete pravilno držanje i upotrebu instrumenta, legato i stakato sviranje, tehniku kratkog meha, složene grupe ornamenata i još mnogo toga.

Profesori

Bojana Brdarić

Bojana Brdarić

Savremeno etno pevanje

Bojana Brdarić, rođena 29.10.1991. godine u Somboru.

Pevanjem se bavi od svoje 8-e godine zajedno sa svojim starijim bratom Nebojšom koji svira drvene duvačke instrumente (frula, kaval, jermenski duduk, dvojnice). Ljubav prema muzici potiče od njihovog detinjstva. 2001. godine počinju sa zajedničkim nastupima na raznim manifestacijama. Za 10 godina bavljenja muzikom, imali su mnogo nastupa, kao duet, u saradnji sa mnogobrojnim muzičarima i orkestrima (Narodni orkestar RTS-a, emisija “Jeka”, mnogobrojni humanitarni koncerti…)

Od 2006.godine, Bojana sa bratom postaje stalni član grupe “Stupovi”. Završila je nizu muzičku školu “Petar Konjović” i MS “Mokranjac”, odsek etnomuzikologija.

Živi u Beogradu i trenutno je član grupe “Zlatopis”.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: + 381 11 33 44 998

Master Blaster Music School

Zemun, Prve Pruge 9e

Retenzija

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 319 40 35