ŠKOLA ZA DJ-eve
OD A DO Š

UPIS JE U TOKU

ŠKOLA ZA DJ-EVE OD A DO Š

UPIS JE U TOKU

OSNOVNI KURS

Osnovni kurs za DJ-eve namenjen je svim polaznicima koji žele da upoznaju svet DJ-inga i da savladaju osnovne DJ veštine. Nastava se odvija u profesionalnom muzičkom studiju uz efikasno osmišljen i dinamičan program kroz koji se uči teorija miksanja ali se naglasak stavlja na praktičan rad i korišćenje DJ opreme. Polaznici će imati priliku da nauče osnovne tehnike miksanja, da upoznaju i razumeju formu pesme i ritam kroz različite muzičke žanrove.

Kurs obuhvata sledeće oblasti:

 • Filozofija i terminologija u DJ-ingu
 • Vrste muzičke opreme, povezivanje i rukovanje
 • Struktura pesme i “Beatmatch” – kako uskladiti tempo dve pesme
 • Osnovne tehnike miksanja
 • Upotreba i razumevanje ekvilajzera i kros-fejdera
 • Upoznavanje sa slušalicama i njihova primena u miksu
 • Upoznavanje sa filterima pri miksanju i razvijanje kreativnosti
 • Osnove poznavanja muzičkog softvera Record Box
 • Sortiranje i organizovanje muzičke liste
 • Miksanje razlicitih muzičkih žanrova na sluh
 • Snimanje miksa

Svi polaznici koji žele da postanu pravi profesionalci mogu da nastave sa naprednijim kursevima. Pored razvijanja svih veština stečenih na osnovnom kursu polaznici će biti upoznati sa tehnikama miksanja na gramofonima. Naučiće i kako da rukuju gramofonskim pločama, kreiraju svoju kolekciju ploča i kako da što efikasnije organizuju svoje setove. Najambiciozniji polaznici će na najnaprednijim kursevima moći da uđu i u čaroban svet muzičke produkcije i da nauče kako da kreiraju sopstvenu muziku.

Kursevi se odvijaju na profesionalnoj opremi marke Pioneer a stečena znanja i veštine se lako mogu primeniti na drugim modelima.

Profesori

Saša Radosavljević Groovyman

Saša Radosavljević Groovyman

DJ

Sin prvog beogradskog disk džokeja, Saša Radosavljević Groovyman spontano je započeo svoju karijeru u krugu porodice. Zahvaljujući bogatoj kolekciji ploča i muzičkog znanja koje je stekao vrlo mlad nije bilo teško zaključiti da će se u životu naći bas u DJ vodama.

Njegovu karijeru krase nastupi u najpopularnijim klubovima i vodećim festivalima u zemlji i regionu kao što su Love Fest, Brodolom, Sonus Festival, EXIT Festival, Central Dance Event, Belgrade Beer Fest i mnogi drugi.

Nastupao je rame uz rame sa imenima kao što su Daren Emerson, Audiojack, Martijn Ten Velden, Purple Disco Maschine, Joey Negro, Dimitri from Paris, Sonny Fodera, Rolando, Len Faki, Boris Brejcha, Boris Dlugosch, Robert Ovens, Stiv Angello, David Penn, Tiefschwarz, Silicone Soul, Supernova, Llorca.

Dugi niz godina Groovyman je uspešno nastupao kao deo dvojca Gramophonedzie („Why Dont You“, 2009.) sa kolegom Markom Milićevićem.

U saradnji sa slovenačkim umetnikom Manjifikom za film „Montevideo, Bog te video“ remiksovao je naslovnu numeru „Samo malo“.

Osvojio je nagradu „Community Pick“ na Beatport takmičenju za remiks Solomunove numere „Medea“.

Danas je redovni član žirija DJ takmičenja “Let’s Mix It”.

Trenutno sarađuje sa izdavačkom kućom „SoSure Music“ iz Londona. a „High So High“, „For You“ i „Lift Me Up (featuring Jamie George)“su samo neka od izdanja uz koje možete uživati u klubovima.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: + 381 11 33 44 998