ŠKOLA BAS GITARE

UPIS JE U TOKU

Master Blaster škola bas gitare stiče veliku popularnost kako među dečacima, tako i među devojčicama. Po mišljenju mnogih profesionalnih muzičara bas gitara je jedan od najbitnijih instrumenata u bendu. Veoma interesantan, u bendu neophodan, ovaj instrument pravi savršenu vezu izmedju ritma i harmonije. Ukoliko mislite za sebe da imate dobar osećaj za ritam preporučujemo da krenete sa časovima bas gitare.

U okviru kursa bas gitare između ostalog se uči:

  • štimovanje i pravilno držanje bas gitare
  • tehnika leve i desne ruke
  • čitanje i pisanje nota
  • savladavanje poznatih bas deonica
  • izučavanje muzičkih žanrova: rok, pop, funk, hip-hop, kantri, latino, bluz, jazz
  • rad sa bendom i uvežbavanje pesama za nastupe

Redovnim radom uz instrukcije profesora koji su i sami profesionalni, aktivni basisti sa velikim iskustvom, vrlo brzo se stiže do nastupa na koncertu Master Blaster škole koji se održava četiri puta godišnje.

Profesori

Dejan Škopelja

Dejan Škopelja

Bas gitara

Dejan Škopelja Škopi je rođen 1965.godine u Beogradu. Završio je Muzičku školu „Kosta Manojlović“, odsek kontrabas. U periodu školovanja bio je član omladinske filharmonije „Borisav Pašćan“.Kao bas gitarista je aktivan od 1981. godine. Svirao je u grupama U škripcu, Rambo Amadeus, Kristali, Vatreni Poljubac, Baby Doll, Masimo Savić, Aleksa Jelić.

Od početka 90-ih je kao muzički producent i tonski snimatelj sarađivao sa mnogobrojnim beogradskim grupama među kojima su i Babe, Block out, Madame Piano, Hazari, Gora, Teodulija, Muzički sastav Stupovi.

Kao studijski muzičar je sarađivao sa grupama Alisa, U škripcu, Rambo Amadeus, Kristali, Saša Vasić, Lee Man i mnogim drugim.

Od 1993. je aktivni član grupe Babe sa kojom je snimio tri studijska albuma i održao veliki broj koncerata.Trenutno radi u Beogradu kao bas gitarista i muzički producent.

Branimir Marković

Branimir Marković

Bas gitara

Branimir Marković je rođen u Beogradu 1982. godine

Završio je srednju muzičku školu “Stanković” u Beogradu, džez odsek, u klasi profesora Bate Božanića i Predraga Revišina. Svira gitaru od svoje 9. godine. Prvi koraci ostvareni u MŠ “Stanislav Binički”, odsek klasična gitara. Glavno opredeljenje : bas gitara od svoje 15. godine.

Nastupao sa brojnim bendovima i autorima kao što su : Aleksandra Radović, Đorđe Balašević, Vlado Georgiev, Kornelije, Aleksandra i Kristina Kovač, Boris Novković, Nina Badrić, Dado Topić, Tanja Banjanin, Jelena Tomasević i drugi.

Kao studijski muzičar sarađivao je sa mnogim autorima među kojima su i Boris Režak, Saša Lošić, Ksenija Kuljača, Ničija Zemlja, Funkestra itd.

U bendu Funkestra svirao je od 2007-2012. godine. Trenutno nastupa sa bendom Betty Boom i grupom Balkanika.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: +381 69 33 44 069