Škola pevanja

UPIS JE U TOKU

Master Blaster škola pevanja je pravi izbor za sve ljubitelje pevanja. Na časovima pevanja se uče osnovne tehnike i pravilno pevanje, a sve to kroz rad na poznatim svetskim i domaćim pop i rok hitovima.

Profesori, koji su i sami afirmisani aktivni vokalni solisti velikog scenskog i studijskog iskustva, planski razvijaju tehnike pevanja polaznika i rade na izgradnji interpretatorske individualnosti. Polaznici ubrzo imaju priliku da se kao glavni vokal nadju u ulozi frontmena jednog od bendova sa kojim uvežbavaju koncertni nastup.

U okviru kurseva pevanja između ostalog se uči:

  • pravilno držanje tela
  • raspevavanje i pravilno disanje
  • tehnike pevanja i načini kreiranja tona
  • čitanje i pisanje nota
  • artikulacija i dikcija
  • rad sa bendom i uvežbavanje pesama za nastup
  • upoznavanje sa pevačkom opremom i pravilno korišćenje mikrofona
  • rad na scenskom pokretu i umetničkom izrazu

Profesori

Irena Blagojević

Irena Blagojević

Pevanje

Irena je diplomirala flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i do 2000. godine gradi karijeru flautistkinje. Taj period u karijeri obeležili su brojni solistički koncerti, festivali i takmičenja na kojima osvaja značajne nagrade. Godinama je aktivna i na polju pedagogije gde ostvaruje velike uspehe.

Pevanje dugo doživljava kao svoju “drugu ljubav”. Sa 15 godina pobeđuje na takmičenju “Talenti dolaze”, a u “3K duru” pobeđuje sve do Velikog finala. Beogradsko proleće 2000. godine donosi joj pobedu na “Večeri mladih nada” a na “Slavenskom bazaru” u Kijevu takođe odnosi pobedu. Učešće na “Evrofestu” u Makedoniji iste godine, donelo joj je nagradu za interpretaciju. Godinama je aktivno učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa brojnim bendovima, a pevačko iskustvo sticala je i kao prateći vokal na koncertima mnogih domaćih izvođača.

2008. godine odlučuje da započne solo karijeru i na albumu “Jutro bez ljubavi” (Multimedia Records) predstavlja se, pre svega, superiornom i zrelom interpretacijom, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana. Profesionalno produciran, sa ambicioznim aranžmanskim rešenjima, ovaj album se ističe svojom sofisticiranošću u našoj skorijoj produkciji, i predstavlja redak primer poštovanja jazz-pop tradicije, oplemenjene jednom novom interesantnom muzičkom pojavom. Ove godine priliku da album predstavi široj javnosti Irena je imala na velikom beogradskom solističkom koncertu u Domu omladine kao i u okviru Summertime vikenda u Sava centru i jazz festivala u Bijelom Polju.

Anđelka Simić

Anđelka Simić

Pevanje

Anđelka Simić diplomirala je na FMU u Beogradu 2009. na odseku opšte muzičke pedagogije. Profesionalno se bavi muzikom od 2005. godine. Započinje muzičku karijeru kao glavni vokal u bendu eminentog jazz saksofoniste Jovana Maljokovića. Sa istoimenim bendom snimila je šest studijskih albuma:

– Zauvek (2006.)
– Indiskretno ogledalo (2009.)
– Korak do sna (2012.)
– Vrelina (2016.)
– Duša tanana (2018.)
– Reka života (2020.)

Nastupala je na prestižnim džez festivalima širom Srbije ( Nišvil, Beogradski džez festival, Jazz & Blues festival u Šapcu, Jazz fast u Valjevu, Kraljevu itd.) i inostranstvu (Dani Srpske kulture u Minsku, Napulju, jazz festival u Osjeku). Imala je mnogobrojne koncerte i klupske nastupe u Srbiji i regionu. Sarađivala je i delila binu sa raznim muzičarima poput Vlatka Stefanovskog, Milana Đurđevića, Vladana Maričića, Tanje Jovićević, Miloša Krstića, Ivana Aleksijevića idr.).

2013. osniva i sopstveni bend sa kojima nastupa po klubovima i festivalima u Srbiji, a pored navedenog godinama se bavi pedagoškim i studijskim radom. Pored džeza poslednjih godina aktivno peva soul, fank i moderne stilove.

Aleksa Vučković

Aleksa Vučković

Pevanje

Aleksa Vučković je rođen u Beogradu 06.07.1999. godine. Od malih nogu gaji veliku ljubav prema muzici. Svira klavir i gitaru, komponuje i piše tekstove.

Završio je nižu muzičku školu „Petar Konjović“ – klavirski odsek. Pevanje je učio u školi Master Blaster, generacija đaka profesorke Nevene Filipović. Student je 4. godine „Digitalnih umetnosti“ na FMK. Učestvovao je u projektu „Rok opera“ i nastupio kao vokalni solista. Bio je član reprezentativnog benda, prve škole za Rok i pop muziku „Master Blaster“.

Iza sebe ima izuzetno veliki broj nastupa i veliki je profesionalac na sceni. Učestvovao je na Beoviziji 2020. i 2022. godine kao frontmen svog benda LIFT.

Zoja Vasić

Zoja Vasić

Pevanje

Zoja Vasić je rođena u Beogradu 26.04.1998. godine. Zaljubila se u muziku kada je prvi put gledala Eurosong 2004. godine i ta ljubav traje i danas.

Završila je osnovne studije Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture na FDU u Beogradu, a trenutno je student master studija na smeru Menadžment kulture i umetnosti. Radi kao producent u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i saradnik je u nastavi  na FDU. Svoje prve muzičke korake napravila je u horu Beogradski Glas Aleksandre Kovač sa kojim je snimila album „Beogradski glas 11“ i nastupala na brojnim manifestacijama U Beogradu poput Sajma knjiga, na koncertima u Domu Sindikata Domu Omladine, i Madlenijanumu. Igrala u mjuziklu „Škola Rokenrola“ Bobana Skerlića u pozorištu „Boško Buha“ gde je tumačila ulogu gitaristkinje.

U Master Blaster prvi put je došla 2009. godine, pukim slučajem jer je dobila reklamni letak ispred škole i nije ni slutila da će joj se život zauvek promeniti. Počela je sa pohađanjem škole gitare, škole savremenog pevanja, potom je učila fado pevanje, bas gitaru i klavijature. Godinama je bila član školskog benda Masterblastersi sa kojima je nastupala na manifestacijama kao što su otvaranje svetskog prvenstva u rukometu u Beogradskoj areni, Doček nove godine na Trgu Republike, Klizalište na Trgu Nikole Pašića, Ulica otvorenog srca, Beogradski manifest, Brzi bendovi Srbije, EU Open, Organic Fest, Trg bajki, Mikser Festival i veliki broj drugih. Sa istim bendom snimila je i nekoliko studijskih albuma:

Rock zoo – Vicko i Masterblastersi

Zaljubljeno voće – Vicko i MasterBlastersi

Priručnik za male fudbalere  – Vicko i Masterblastersi

Blastersi – Najveći srpski rok i pop hitovi – vol 1.

Svoje muzičko iskustvo stečeno upravo u Master Blaster školi raduje se da podeli sa drugima koji tek sad otkrivaju magiju ove jedinstvene pop rok škole. 

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: +381 69 33 44 069