Škola pevanja

UPIS JE U TOKU

Master Blaster škola pevanja je pravi izbor za sve ljubitelje pevanja. Na časovima pevanja se uče osnovne tehnike i pravilno pevanje, a sve to kroz rad na poznatim svetskim i domaćim pop i rok hitovima.

Profesori, koji su i sami afirmisani aktivni vokalni solisti velikog scenskog i studijskog iskustva, planski razvijaju tehnike pevanja polaznika i rade na izgradnji interpretatorske individualnosti. Polaznici ubrzo imaju priliku da se kao glavni vokal nadju u ulozi frontmena jednog od bendova sa kojim uvežbavaju koncertni nastup.

U okviru kurseva pevanja između ostalog se uči:

  • pravilno držanje tela
  • raspevavanje i pravilno disanje
  • tehnike pevanja i načini kreiranja tona
  • čitanje i pisanje nota
  • artikulacija i dikcija
  • rad sa bendom i uvežbavanje pesama za nastup
  • upoznavanje sa pevačkom opremom i pravilno korišćenje mikrofona
  • rad na scenskom pokretu i umetničkom izrazu

Profesori

Irena Blagojević

Irena Blagojević

Pevanje

Irena je diplomirala flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i do 2000. godine gradi karijeru flautistkinje. Taj period u karijeri obeležili su brojni solistički koncerti, festivali i takmičenja na kojima osvaja značajne nagrade. Godinama je aktivna i na polju pedagogije gde ostvaruje velike uspehe.

Pevanje dugo doživljava kao svoju “drugu ljubav”. Sa 15 godina pobeđuje na takmičenju “Talenti dolaze”, a u “3K duru” pobeđuje sve do Velikog finala. Beogradsko proleće 2000. godine donosi joj pobedu na “Večeri mladih nada” a na “Slavenskom bazaru” u Kijevu takođe odnosi pobedu. Učešće na “Evrofestu” u Makedoniji iste godine, donelo joj je nagradu za interpretaciju. Godinama je aktivno učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa brojnim bendovima, a pevačko iskustvo sticala je i kao prateći vokal na koncertima mnogih domaćih izvođača.

2008. godine odlučuje da započne solo karijeru i na albumu “Jutro bez ljubavi” (Multimedia Records) predstavlja se, pre svega, superiornom i zrelom interpretacijom, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana. Profesionalno produciran, sa ambicioznim aranžmanskim rešenjima, ovaj album se ističe svojom sofisticiranošću u našoj skorijoj produkciji, i predstavlja redak primer poštovanja jazz-pop tradicije, oplemenjene jednom novom interesantnom muzičkom pojavom. Ove godine priliku da album predstavi široj javnosti Irena je imala na velikom beogradskom solističkom koncertu u Domu omladine kao i u okviru Summertime vikenda u Sava centru i jazz festivala u Bijelom Polju.

Andrea Stamenković - Dea

Andrea Stamenković - Dea

Pevanje

Andrea Stamenković – magistar džez pevanja, Srednje obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi u Nišu, na teoretskom odseku. Odlučuvši da se usavrši, fakultet upisuje u Ukrajini, gde i završava 2014. godine.

Iste te godine seli se u Rusiju gde uporedo pohađa magistarske studije na pop-džez odseku i radi u državnoj Muzičkoj školi. U Rusiji njeni đaci osvajaju mnogobrojne međunarodne nagrade u kategoriji popularnog i džez pevanja (БАЛтийское соЗВЕЗДие, Junior Jazz festival 2016), a ona stiče nagrade iz oblasti pedagogije, “nagradu za najboljeg profesora” i mnoge druge. Nekoliko godina je učestvovala u organizaciji Nišvile jazz for kids.

Po povratku u Beograd 2017. godine, radi u Ruskom domu kao profesor pevanja i postaje deo našeg uspešnog tima u „Master Blaster“ školi za pop i rok.

2019. – postiže veliki uspeh sa našom ucenicom Manu Bertolotti na prestižnim takmičenjima : „International Music Cometition“, gde osvaja prva mesto Mediterranean Song Contest, Malta&Gozo takođe prvo mesto i nagradu za najbolju interpretaciju.

Anđelka Simić

Anđelka Simić

Pevanje

Anđelka Simić diplomirala je na FMU u Beogradu 2009. na odseku opšte muzičke pedagogije. Profesionalno se bavi muzikom od 2005. godine. Započinje muzičku karijeru kao glavni vokal u bendu eminentog jazz saksofoniste Jovana Maljokovića. Sa istoimenim bendom snimila je šest studijskih albuma:

– Zauvek (2006.)
– Indiskretno ogledalo (2009.)
– Korak do sna (2012.)
– Vrelina (2016.)
– Duša tanana (2018.)
– Reka života (2020.)

Nastupala je na prestižnim džez festivalima širom Srbije ( Nišvil, Beogradski džez festival, Jazz & Blues festival u Šapcu, Jazz fast u Valjevu, Kraljevu itd.) i inostranstvu (Dani Srpske kulture u Minsku, Napulju, jazz festival u Osjeku). Imala je mnogobrojne koncerte i klupske nastupe u Srbiji i regionu. Sarađivala je i delila binu sa raznim muzičarima poput Vlatka Stefanovskog, Milana Đurđevića, Vladana Maričića, Tanje Jovićević, Miloša Krstića, Ivana Aleksijevića idr.).

2013. osniva i sopstveni bend sa kojima nastupa po klubovima i festivalima u Srbiji, a pored navedenog godinama se bavi pedagoškim i studijskim radom. Pored džeza poslednjih godina aktivno peva soul, fank i moderne stilove.

Aleksa Vučković

Aleksa Vučković

Pevanje

Aleksa Vučković je rođen u Beogradu 06.07.1999. godine. Od malih nogu gaji veliku ljubav prema muzici. Svira klavir i gitaru, komponuje i piše tekstove.

Završio je nižu muzičku školu „Petar Konjović“ – klavirski odsek. Pevanje je učio u školi Master Blaster, generacija đaka profesorke Nevene Filipović. Student je 4. godine „Digitalnih umetnosti“ na FMK. Učestvovao je u projektu „Rok opera“ i nastupio kao vokalni solista. Bio je član reprezentativnog benda, prve škole za Rok i pop muziku „Master Blaster“.

Iza sebe ima izuzetno veliki broj nastupa i veliki je profesionalac na sceni. Učestvovao je na Beoviziji 2020. i 2022. godine kao frontmen svog benda LIFT.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: + 381 11 33 44 998