Škola frule

UPIS JE U TOKU

Master Blaster škola frule odličan je spoj tradicionalnog i savremenog u kreiranju i izvođenju planetarno zastupljenog World Music muzičkog pravca.

Frula je jedan od najstarijih instrumenata na svetu i prisutna je u mitologiji i tradiciji mnogih naroda . Na području Srbije, najčešće svirana od stane pastira, bila je neizostavni instrument na raznim seoskim proslavama. U više zemalja, širom planete nalaze se njeni oblici kao što su “tin whistle” u Irskoj, nej, poreklom iz Persije, i mnogi drugi instrumenti poput kavala, duduka, šakuhačija ili panove frule.

Škola frule namenjena je svima koji vole tradicionalnu muziku i žele da nauče različite tehnike virtuoznog sviranja. Kroz sviranje uzbudljivih kompozicija sa balkanskog područja, narodnih kola, ora i popularnih savremenih frulaških kompozicija između ostalog se uči pravilna tehnika disanja, beleženje nota, artikulacije, tehnike preduvavanja, ornamenti, različiti ritmovi i stilovi kao i primena u savremenoj muzici.

Profesori

Nebojša Brdarić

Nebojša Brdarić

Frula

Nebojša Brdarić, rođen u Somboru 1990.

Završio srednju muzičku školu ‘Mokranjac’, u Beogradu.

Dvostruki je pobednik Sabora frulaša Srbije ‘Oj Moravo’, u Prislonici. Višestruki pobednik frulaškog takmičenja na Tresijama.

Od 2005. godine nastupa sa muzičkim sastavom ‘Stupovi’, koji je u periodu između 2003. i 2009. godine pomagao obnovu manastira Đurđevi Stupovi, u Rasu.

Trenutno nastupa sa grupom ‘Zlatopis’ koja je iz ‘Stupova’ proistekla.

Sa sestrom Bojanom nastupao je na brojnim manifestacijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: + 381 11 33 44 998