Škola frule

UPIS JE U TOKU

Master Blaster škola frule odličan je spoj tradicionalnog i savremenog u kreiranju i izvođenju planetarno zastupljenog World Music muzičkog pravca.

Frula je jedan od najstarijih instrumenata na svetu i prisutna je u mitologiji i tradiciji mnogih naroda . Na području Srbije, najčešće svirana od stane pastira, bila je neizostavni instrument na raznim seoskim proslavama. U više zemalja, širom planete nalaze se njeni oblici kao što su “tin whistle” u Irskoj, nej, poreklom iz Persije, i mnogi drugi instrumenti poput kavala, duduka, šakuhačija ili panove frule.

Škola frule namenjena je svima koji vole tradicionalnu muziku i žele da nauče različite tehnike virtuoznog sviranja. Kroz sviranje uzbudljivih kompozicija sa balkanskog područja, narodnih kola, ora i popularnih savremenih frulaških kompozicija između ostalog se uči pravilna tehnika disanja, beleženje nota, artikulacije, tehnike preduvavanja, ornamenti, različiti ritmovi i stilovi kao i primena u savremenoj muzici.

Profesori

Nebojša Brdarić

Nebojša Brdarić

Frula

Nebojša Brdarić je rođen 1990. godine u Somboru. Završio je nižu muzičku školu “Petar Konjović“ u Somboru, odseci flauta i frula, kao i SMŠ “Mokranjac“ u Beogradu, teoretski odsek. Dvostruki je pobednik sabora frulaša “Oj Moravo“ u Prislonici i višestruki pobednik sabora frulaša na Tresijama. Pored frule, koja je njegov matični instrument, svira i razne drvene duvačke instrumente (duduk, kaval, dvojnice, jermenski duduk itd.)

Od 2001. godine sa sestrom Bojanom nastupa na mnogobrojnim manifestacijama, a kao duet su nastupali sa velikim brojem poznatih muzičara, glumaca i pesnika. Od 2005. godine započinje saradnju sa Ljubom Ninkovićem i postaje član muzičke grupe “Stupovi“, kao i grupa “Zanovet“ i “Zlatopis“.

Trenutno nastupa sa sastavima “Biber“, “Vrooom“, “Rocher“ i etno grupom “Iskon“.

Master Blaster Studio

Beograd, Resavska 28

11000 Beograd

office@masterblaster.rs

Mob: +381 69 33 44 998

Tel: +381 69 33 44 069